Blogs

Regelmatig schrijf ik informatieve blogs om te lezen als je op zoek bent naar eerlijke en echte informatie over je website, hulp daarbij, keuzes etc. Heb je zelf een mooie aanvulling voor mijn website? Stuur mij gerust een mailtje om te kijken wat we kunnen bereiken samen! 

Wat kan je met WooCommerce als webshop?

Hoe werkt WooCommerce?
WooCommerce biedt je krachtige functies om alles rondom je webshop te runnen. Uiteraard kun je producten of diensten verkopen, maar het is veel meer dan dat. Hieronder vind je een aantal mogelijkheden.

1. Productbeheer
Via WooCommerce is het mogelijk om producten of diensten toe te voegen, te bewerken en te verwijderen. Via categorieën, tags en producteigenschappen zorg je voor een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke webshop. Daarnaast is het mogelijk om cross-sell- of up-sell-opties toe te voegen om meer te verkopen.

2. Voorraadbeheer
Via het WooCommerce-Dashboard houd je eenvoudig bij hoeveel producten je op voorraad hebt, en vult ze automatisch of handmatig bij. Daarnaast kun je aangeven of klanten het product kunnen bestellen als er geen voorraad meer is of een melding krijgen als het product bijna is uitverkocht. Is een product inderdaad uitverkocht? Dan kun je dit tijdelijk verbergen.

3. Betalingsopties
Doe je lokaal of internationaal zaken? Via plugins kun je kiezen uit diverse betalingsopties, zoals PayPal, Stripe en lokale betalingsmogelijkheden. Daarnaast is het mogelijk om te bepalen of klanten betalen via:

  • creditcard;
  • bankoverschrijving;
  • betalen bij afhalen;
  • cadeaubonnen;
  • betalingsgateways om bijvoorbeeld achteraf te betalen of te betalen in termijnen.

4. Verzending
De verzending beheren is ook een belangrijk onderdeel van je webshop. In WooCommerce stel je verzendtarieven in op basis van de grootte, het gewicht, de afstand en de verzending. Heb je bijvoorbeeld een fysieke winkel waar klanten hun bestelling kunnen ophalen? Of wil je gratis verzending bieden om klanten te trekken? Ook dat stel je eenvoudig in. Tot slot maak en druk je verzendlabels af om je producten te verzenden naar de klant.

5. Belasting
Belastingen activeren is een onderdeel dat niet vergeten mag worden. Je moet namelijk belasting berekenen over de producten of diensten die je biedt. Via een plugin als WooCommerce Tax en Avalara stel je belastingen eenvoudig in. Zo kun je:

tarieven instellen voor diverse landen of producten;
producten vrijstellen van belastingen;
een gereduceerd tarief instellen.

6. Rapportages
Natuurlijk wil je weten hoe je webshop ervoor staat. Om successen te vieren of bij te springen wanneer nodig. Via analytische gegevens krijg je via grafieken inzicht in:

  • bestellingen;
  • klanten;
  • voorraden;
  • belastingen;
  • verzendlabels.

Ben je vaak onderweg en wil je ook dan je webshop beheren? Dat kan met de WooCommerce-app op mobiel (Android of iOS). Run je meerdere webshops? Je wisselt eenvoudig van account.

  

BRON: one.com

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
App versturen
1
Waar kan ik je mee helpen?
Waar kan ik je mee helpen?